DynaPrice - dynamic pricing in de cloud

Hoe berekent DynaPrice de meest optimale prijs?

In de kern is DynaPrice een software-in-the-cloud toepassing. De koppeling met je website of –shop is plug & play. Vanaf het moment dat de tool ‘live’ is, voert het automatisch prijsexperimenten uit. Binnen een bepaalde prijsbandbreedte en tijdsperiode monitort DynaPrice het aankoopgedrag van bezoekers, het zelflerende algoritme doet de rest. Naarmate de tijd vordert, wordt de bandbreedte steeds nauwer. Uiteindelijk bereikt het prijsexperiment z’n optimum: de meest ideale verkoopprijs met de hoogste winstmarge. Zo heeft DynaPrice bij Wijnvoordeel.nl aantoonbaar geresulteerd in margeverbeteringen van gemiddeld 18%; in individuele gevallen zelfs oplopend tot 500% of meer.

Dynamic pricing pioniers

DynaPrice is een pionier op het vlak van dynamic pricing. Uitgangspunt voor de meeste traditionele dynamic pricing-tools is namelijk historische data. DynaPrice draait deze benadering om. Optimale verkoopmarges worden volledig automatisch berekend op basis van actieve prijsexperimenten in het heden. De methode biedt hierdoor sneller inzicht, meer accurate prijzen en levert onderaan de streep – simpelweg – meer op.

Interface

De look en feel van je dashboard is simpel, clean en overzichtelijk. De slimme techniek zit onder de motorkap. Je ziet alleen hoe hard je gaat, waar je staat en waar kansen liggen.

DynaPrice interface
Hoe handig en makkelijk gaat het installeren van de software?

Installeren van DynaPrice is eenvoudig. Je kunt de tool heel makkelijk zelf koppelen aan je site via onder andere Google Tag Manager.

Revolutionair algoritme

Het revolutionaire wiskundige algoritme achter DynaPrice werd oorspronkelijk ontwikkeld door onderzoekers van het Centrum van Wiskunde en Informatica (CWI) . Lees in dit (zeer toegankelijke) artikel meer over het hoe en waarom van deze methodiek. Overigens zijn een aantal van deze professoren ook zelf betrokken geweest bij de implementatie van het algoritme in onze DynaPrice software. De onderzoekers hebben inmiddels zelfs de prestigeuze INFORMS prijs voor hun onderzoek naar dit algoritme ontvangen.

Vraag hier meer informatie of een pilot aan.